POGOJI POSLOVANJA

Cene

Vse cene v naši spletni trgovini so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če ni to drugače zapisano. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja po teh pogojih na dan oddaje naročila oziroma do prodaje zalog.

Koraki nakupa

Uporabnik izbere artikle, ki si jih želi, v košarici, ter na blagajni izpolni vse potrebne podatke in odda naročilo. Naorcilo je sestavljeno iz treh korakov
Placilo preko TRR in/ali po povzetju:
1.korak: Vnos potrebnih podatkov za dostavo in placilo – v tem koraku še niste vezani k narocilu in placuli
2.korak: Pregled in spreminjanje narocila pred kocno potrditvijo narocila – v tem koraku še niste vezani k narocilu in placuli
3.korak: Narocilo je potrjeno in pogodbeno zavezan k nakupu, prejeli boste tudi elektronski predracun – v tem koraku ste vezani k narocilu in placilu
Placilo preko Paypal:
1.korak: Vnos potrebnih podatkov za dostavo in placilo – v tem koraku še niste vezani k narocilu in placuli
2.korak: Pregled in spreminjanje narocila pred kocno potrditvijo narocila – v tem koraku še niste vezani k narocilu in placuli
3.korak: Preusmeritev na Paypal pregled narocila s klikom na ‘Pay Now’ in izvedba placila – v tem koraku ste vezani k narocilu in placilu
Naročilo se nato postavi v čakalno vrsto, kupec pa dobi kopijo naročila v svoj poštni predal s statusom naročila “V ČAKANJU”. Kupec ima možnost preklicati naročilo v vrsti preko elektronske pošte v času dveh ur po oddaji. Naročilo se hrani v “Arhivu” na strežniku ponudnika.

Dostava in plačilo

Ponudnik se zaveže, da bo blago dostavil oziroma storitev opravil v obljubljenem času.
Kupec bo naročeno blago dobil na naslov, ki ga bo navedel (dom, služba ali tretja oseba – v primeru dostave blaga tretji osebi bo ponudnik pri njej preveril verodostojnost naročila). Oseba, ki bo blago prevzela, mora pokazati ustrezen dokument (osebno izkaznico, potni list, vozniško dovoljenje) ter izdelek plačati. Prejemnik s podpisom potrdi prevzem blaga.

Izdelke, ki so navedeni kot “na zalogi”, bomo dostavili najkasneje v 3 delovnih dneh od prejema naročila. Za ostale izdelke je rok dobave odvisen od razpoložljivosti pri distributerjih in se je pred oddajo naročila o njem potrebno pozanimati po elektronski pošti.

Stroški dostave in plačilo

Stroške dostave blaga krije kupec in je z njimi seznanjen že v postopku naročila blaga. Stroški dostave za Slovenijo so 5 EUR ne glede na višino nakupa.

Plačilo po predračunu

če ste se odločili za plačilo po predračunu, vam bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu plačila na naš poslovni račun bo blago odposlano na vaš naslov za dostavo.

Plačilo po povzetju

če je izbrano plačilo po povzetju, Pošta Slovenije zaračuna provizijo za odkupnino v znesku 1% oz. najmanj 0,96 Eur.

Dostavo naročenega blaga izvaja podjetje Pošta Slovenije, praviloma v dopoldanskih urah. če ob dostavi na navedenem naslovu ni nikogar, kurir pusti obvestilo, blago pa lahko v naslednjih 15 dneh dvignete na svoji pošti.

Navedeni pogoji dostave veljajo samo za področje Slovenije.

Zasebnost

Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje trgovini muba-bk.si zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob nakupu. Podatke, ki jih boste posredovali na straneh trgovine muba-bk.si, zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Vsi podatki, navedeni pri nakupu, so namenjeni izključno poslovanju trgovine muba-bk.si in jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trgovina trajno hrani ob registraciji vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in začšitenem sistemu.

Varovanje podatkov

Vsi podatki, ki nam jih posredujete preko NAROČILA (ime, priimek, naslov) so namenjeni izključno za našo interno obdelavo in jih ne posredujemo drugim organizacijam.

Piškotki

Stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate z uporabo le-teh.

Pravica do odstopa pogodbe in vracilo izdelkov

Skladno z dolocili 43.c clena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoci, da odstopa od pogodbe in sicer na kontaktni elektronski naslov [email protected] , ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odlocitev. šteje se, da je sporocilo pravocasno, ce je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vracila blaga. Slednjega mora vrniti najkasneje v 14-ih dneh po sporocilu o odstopu. ,
V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta placila.
Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vracilo prejetih placil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen ce podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
Ce je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroci podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga nemudoma, oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Zgolj vracilo prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe brez posebnega sporocila/izjave o odstopu ne šteje za odstop od pogodbe. Prav tako kot odstop od pogodbe v skladu z ZVPot ne šteje zgolj zavrnitev sprejema blaga sama po sebi.
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, ce je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Kupcu priporocamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzocnosti dostavljaca
Prav tako je treba vedeti, da sklenitev pogodbe na daljavo potrošniku ne daje vec pravic, kot sicer sklenitev pogodbe na klasicen nacin (to je z obiskom v prodajalni). Tako potrošnik ne more in ne sme prejetega blaga neovirano uporabljati ves cas do odstopa od pogodbe, saj tukaj ne gre za nakup na preizkušnjo, kjer bi bil preizkus blaga pogoj za ohranitev pogodbe v veljavi. Potrošnik tako sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to obicajno v prodajalnah. Vsakršno preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoce šteti za uporabo blaga, potrošnik pa odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, ce je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
ZVPot pozna tudi izjeme oziroma primere sklepanja pogodb, pri katerih potrošnikom pravica do odstopa od pogodbe brez navedbe razloga ni dana avtomaticno. Ce se tako potrošnik s podjetjem ne dogovori drugace, nima pravice do takšnega odstopa pri npr. pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo delano po natancnih navodilih potrošnika in je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, pri blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro potece rok uporabe, pri pogodbah o dobavi avdio in video posnetkov ali racunalniških programov, ce je potrošnik odprl varnostni pecat, pri pogodbah o dobavi casopisov, revij in periodicnih publikacij (vse izjeme doloca peti odstavek 43.c clena ZVPot).
Veseli bomo, ce nam boste ob morebitnem odstopu od pogodbe o nakupu, sporocili vaš razlog, saj nam bo to koristilo pri ustvarjanju asortimenta po meri kupcev. Prav tako nam boste pomagali izboljšati naše storitve.

Vracilo blaga za pravne osebe

Ce želite racun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogocamo vracilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odlocitev kot to velja za potrošnike (fizicne osebe). Vracilo kupnine žal ni možno.
Vrnjenih pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molce dogovorjene oziroma predpisane
je prodajalec izrocil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen ce je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.
Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natancnim opisom le-te obvestiti v zakonsko dolocenem roku in nam hkrati omogociti pregled artikla. O morebitni stvarni napaki, nas obvestite preko našega elektronskega naslova: [email protected].
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natancneje urejajo dolocila zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot (7.tocka 25b, clena ZVPot).

Reklamacije

V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med transportom, ga takoj reklamirajte pri dostavljalcu in nas o reklamaciji obvestite na [email protected] . V primeru, da ste prejeli napacen izdelek ali izdelek z napako, Vam ga bomo zamenjali ali vrnili Vaš denar. Prosimo, da paket preverite ob dostavi.

Pritožbeni postopki

V Metanet d.o.o., si prizadevamo za zadovoljstvo naših strank, nenehno izboljševanje kakovosti poslovanja in za strokovno in korektno opravljanje storitev in dobave blaga. Ob tem se tudi zavedamo, da pri poslovanju lahko pride tudi do trenutkov, ko so naša ravnanja ali odlocitve drugacna od tistih, ki jih potrošniki pricakujete. Za take primere smo v oblikovali interni postopek za reševanje vaših pritožb ter predvideli tudi možnost izvensodnega reševanja morebitnih sporov.
V nadaljevanju vas želimo seznaniti z naslednjim:
Stranke lahko pritožbe v zvezi z našimi ravnanji ali odlocitvami podate pisno na sedež družbe , ustno preko telefona(naslov in telefon navedena pri kontaktu) ali po elektronski pošti [email protected];
Na vaše email pritožbe bomo skušali odgovoriti takoj, ce pa bi želeli pisni odgovor na vašo ustno pritožbo, se naredi zapisnik, ki nadalje obravnavamo kot pisno pritožbo;
Vaše pisne pritožbe bomo ustrezno obravnavali in vam pisno odgovorili v najkrajšem možnem casu (najkasneje v roku 30 dni po prejemu);
Za nadaljnja pojasnila lahko poklicete telefon 031 561 213.

Digitalna vsebina

V naši spletni trgovini nudimo tudi digitallno vsebino kot so razni programi, baze in podobno za šah. Vsi so namenjeni zgolj PC uporabnikom, pred nakupom pavas prosimo, da preverite pri željenem artiklu ali je vaš racunalnik primeren oziroma dovolj zmogljiv ter ali je vaš operacijski sitem primeren za doloceno digitalno vsebino. Nekateri programi potrebujejo tudi internetni dostop za aktivacijo ali posodbitve, nekateri pa kot dodatno mocnost nudijo tudi igranje preko spleta. Za primerno ravnanje z dogitalno vsebino svetujemo, da CD ali DVD primerno hranite v škatlici in pazite, da se le-ta ne opraska, saj posledicno digitalna vsebina lahko ne deluje pravilno. CD ali DVD je potrebno vstaviti tudi v pravilni pogon na racunalniku oziroma režo.

Želimo vam prijeten nakup.